Sadan kan madplaner give dig en sundere hverdag

De fleste mennesker har sikkert prøvet at stå i ulvetimen i foran køledisken i supermarkedet og tænke: ”Jeg ved ikke, hvad jeg skal have at spise i dag”. Det er ikke nogen sjov situation at stå i, især ikke hvis det sker ofte. Valget falder måske også ofte på det ikke så sunde mad, som til gengæld er nemt at lave. Men det kan der heldigvis laves om på. Ved at lave en madplan kan du minimere den tid, du ellers ville have brugt i supermarkedet. Og så kan madplanerne hjælpe med at understøtte din træning, da du kan lave sund og nærende mad.

Opbevar maden korrekt

Når du har besluttet dig for at lave en madplan, er det en god idé at kigge efter nogle gode beholdere, som du kan opbevare din mad i. Noget af det smarte ved madplaner er nemlig, at du kan sørge for at lave nok mad, så du har til flere dage. På den måde undgår du at skulle stå i køkkenet i flere timer hver dag. Du kan i stedet blot åbne køleskabet og tage din mad frem. Du kan for eksempel investere i de såkaldte condibøtter, der er fødevaregodkendt og perfekt til at opbevare mad. Du kan læse mere om condibøtter her.

Planlæg det sunde

Madplaner er selvfølgelig kun en fordel, hvis du rent faktisk planlægger at lave sund mad. Sund er selvfølgelig et meget bredt begreb, og derfor er nøgleordet måske snarere variation. Det er i hvert fald ikke sundt at spise det samme hver dag, og derfor er det en god idé at tilberede en bred variation af retter. På den måde undgår du også at komme til at kede dig for meget ved hele tiden at spise det samme. Samtidig kan du nemt tilpasse din mad til din træning.