Sadan kan du leve vegansk

Har du overvejet at springe ud i den veganske diæt? Måske er du vegetar og klar til at tage det næste skridt, eller måske har din bekymring for klimaet gjort dig investeret i den grønne diæt? Uanset hvad, kan det godt kræve en del energi at skulle omstille sin diæt. Du kan læse med her for at få tips til, hvordan du kan leve vegansk!

Spis varieret

Der er mange typiske fødevarer, der tages ud af diæten, når man bliver veganer. En vegansk/plantebaseret diæt udelukker nemlig alt animalsk. Her skiller diæten sig også ud fra den vegetariske, der kun udelukker kødprodukter og fisk. Men denne ekskludering betyder bestemt ikke, at du er begrænset til at spise et sølle udvalg af produkter. Du kan nemlig inkludere en bred vifte af frugt og grøntsager til den daglige spise. Som fingerregel kan du sørge for at nå igennem regnbuens farver i løbet af en dag. Har du spist noget rødt, noget blåt og noget lilla i dag? Så har du med god sandsynlighed fået forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter!

Mange mennesker, der lever vegansk, tager supplementer til deres kost. Det kan være, fordi blodprøver har vist et behov for fx B12. Du kan finde diverse kosttilskud på helsebixen.dk til den veganske livsstil.

Husk dog, at kosttilskud er et supplement. Det kan aldrig erstatte et sundt og varieret måltid! Sørg for, at du forstår de tilskud, du tager.

Spis proteiner fra plantekilder

Mange bekymringer, når det gælder vegansk diæt, vedrører proteinmangel. Kan du godt få nok proteiner uden kød? Heldigvis findes der et højt indhold af proteiner i bælgfrugter – som mange dyr jo også spiser. Du kan både kaste dig over tofu, linser, kikærter, quinoa, nødder, frø og tempeh som proteinkilder. Mulighederne er slet ikke så få! Hav det sjovt med diæten og udforsk dens mange lækre muligheder!