Sådan forebygger du skader med antiinflammatorisk kost

Antiinflammatorisk kost er blevet populært inden for træningsmiljøet de seneste år – og det er med god grund. Den antiinflammatoriske mad kan nemlig holde dig i fysisk topform – og hjælpe dig med at få bugt med skader, som skyldes betændelse og inflammation.

Hvad er antiinflammatorisk kost?

Antiinflammatorisk kost er en diæt, hvor det handler om at undgå inflammatorisk kost, og i stedet spise mad, som kan reducere inflammation i kroppen. En antiinflammatorisk kost lægger stor vægt på at spise masser af fede fisk, ingefær, bær, kål, nødder og avocado – og begrænse mængden af sukker og alkohol.

Selvom du måske er vant til at leve efter bestemte diæter i forhold til din træning, så kan det godt være en omvæltning at spise ren antiinflammatorisk mad. Men det gode ved denne diæt er, at lidt er bedre end ingenting.

Der er mange forskellige antiinflammatorisk råvarer, der kan skrue ned for inflammation i kroppen, som du kan starte med at implementere din hverdag. Samtidig kan du så også begynde at skrue ned for sukker og alkohol, som er meget inflammatoriske.

Dog er det vigtigt at sige, at hvis du vil have det fulde udbytte ift. Skader og din træning, så er der ingen tvivl om, at det vil være bedst at ‘gå fuldtid’ på diæten for en periode.

Hvordan kan antiinflammatorisk kost gøre en forskel?

Inden for de seneste år er der blevet lavet en del forskning i forskellige diæters effekt på sundheden. I den forbindelse har antiinflammatorisk kost vist sig at være effektiv til at reducere inflammation i kroppen.

Mange skader og overbelastninger i kroppen skyldes inflammation og betændelse – og det kan være svært at få bugt med den type skader. Mange tyr typisk til medicin som NSAID eller binyrebakhormon eller for at dæmpe inflammation, men nogle gange er det ikke nok til at komme helt af med skaden. 

Men ved at ændre dine kostvaner og begynde at spise antiinflammatorisk kost, kan du hjælpe din krop godt på vej til selv at bekæmpe betændelse og inflammation.

Kan antiiinflammatorisk kost forebygge skader?

Du behøver ikke være ramt af skader for at have gavn af antiinflammatorisk kost. Alle der træner meget, skaber inflammation i kroppen.

Så for at du kan restituere og komme dig hurtigere over din træning, kan det være en rigtig god idé at plukke de vigtigste elementer fra den antiinflammatoriske kost.

De fire vigtigste antiinflammatoriske kostråd:

  1. Spis masser af fede fisk
  2. Spis masser af bær
  3. Gå efter kraftfulde grønstager (kål og brocolli)
  4. Boost din krop med ingefær

Derudover spiller søvn, stress og mængden af træning selvfølgelig også en rolle i forhold til, hvor hurtigt og godt du kan restituere.

Læs mere om inflammatorisk kost og antiinflammatorisk kost