Pas pa dig selv og din sundhed

Når du går op i dig selv og din træning, så er der mange fronter, du kan optimere på. Du kan sørge for at få god søvn om natten, så du vågner og er frisk og veludhvilet. Mange forsøger også at optimere deres kost, ved eksempelvis at leve efter sundhedsstyrelsens kostråd eller sørge for at få den nok med proteiner, kulhydrater og fedtstoffer hver eneste dag. Kosttilskud benyttes også af mange, og vores erfaringer med kosttilskud er forskellige. Det er nemlig meget individuelt, hvordan man reagerer på et kosttilskud. Hvis du vil læse mere om kosttilskud, så læs med her.

Kosttilskud til den kolde årstid

For det første er det vigtigt at huske, at et kosttilskud aldrig kan erstatte en sund og varieret kost. Men dermed ikke sagt, at kosttilskud ikke kan hjælpe dig. Mange danskere ynder at tage kosttilskud med C-vitamin og D-vitamin i de mørke vintermåneder. D-vitamin hjælper dig til at optage kalk i kroppen, og i vintermånederne med mindre sollys, kan det være smart at tage det som et tilskud. På samme måde mener mange, at C-vitamin kan styrke dit immunforsvar, så du bedre kan modstå vinterens mange små forkølelser og infektioner.

Optimer din træning

Mange bruger også kosttilskud i forbindelse med deres træning. Hvis du dyrker meget styrketræning, kan du overveje at investere i kreatin, som for mange giver en hurtigere og bedre restitution – dog bør du huske på, at erfaringerne er individuelle. Det kan også være, at du skal overveje at supplere din kost med BCAA, som er forgrenede aminosyrer, som menes at hjælpe dig til at opbygge dine muskler hurtigere. Næsten ligegyldigt hvilket kosttilskud du overvejer, så er det meget individuelt, hvordan du reagerer på det. Den bedste måde at finde ud af, om kosttilskud er noget for dig, er at prøve dig frem. Rigtig god fornøjelse.