Pas pa dig selv og andre under træningen

Efter den store pandemi med Corona, som vi til dels stadig er mærkede af, og nogle også frygter, er vi alle blevet mere opmærksomme på ikke blot vores egen sundhed, men også det at passe på andre. Vi er derfor generelt blevet bedre til at holde en vis afstand til folk, og derudover har vi en større opmærksomhed på hygiejnen.

Og netop hygiejnen er vigtig, da der hurtigt kan sprede sig en større smitte gennem vores hænder og de mange forskellige bakterier, vi hver især bærer rundt på.

En stor smittekilde

Derfor er det ikke så underligt, at et fitnesscenter ofte kan være en stor kilde til smitte. Her er der mange mennesker forbi hver evig eneste dag, og alle rører ved de samme genstande inden for meget kort tid. Derudover sveder man ofte under sin træning, og forskellige bakterier har derfor let ved at sætte sig fast på både hænder og træningsudstyr.

Derfor er det vigtigt både at rengøre sine hænder og det træningsudstyr, man har brugt, eller skal til at bruge samt at holde hænderne fra sit ansigt, mens man træner.

Det gode eksempel

For at gøre alt dette meget lettere kan det være en fordel at have en hånddesinfektion gel med sig omkring i træningscenteret. Det er muligt at få nogle, der er så små, at de sagtens vil kunne være i en lomme på et par træningsbukser eller -shorts.

Og har man først en hånddesinfektion gel på sig, er man mere tilbøjelig til at bruge den – og hvem ved, måske vil det skabe en strøm af fornuftige trænende, idet vi har en tendens til at gøre det, som andre gør. Når du viser dig som et godt eksempel og gør rent efter dig, er der helt sikkert andre, der vil følge med, og sammen kan I bekæmpe smitte.