Når en kørestol er nødvendig sådan vælger du den rigtige

Hvis du er gangbesværet – eller én af dine nære er det, kan en kørestol være det hjælpemiddel, der gør, at du eller vedkommende igen kan blive mere selvhjulpen og nyde en aktiv tilværelse. Hos SeniorSalg.dk finder du et stort udvalg af kørestole til forskellige behov. I denne artikel får du en guide, så du kan finde den optimale model til dine behov.

Find den rette kørestol

Nogle har brug for en kørestol i det daglige, mens andre kun har brug for den i ny og næ. Skal du finde en kørestol til en person, der er afhængig af den i det daglige, skal du selvfølgelig gå efter en model med mest mulig komfort. Du kan også overveje siddepuder og lignende til at højne komforten yderligere. Skal du have en udgave, som nemt kan tages med i bilen, er det vigtigt, at den er let og nem at pakke sammen. Er der kun brug for hjælpen lejlighedsvis eller i kortere periode f.eks. efter et benbrud, kan prisen også være afgørende.

En hverdag med kørestol – fokus på optimale løsninger

Der kan være mange grunde til, at du eller én, du holder af, er kørestolsbruger. Er situationen permanent, og skal den bruges bruges mange timer hver dag, gælder det om at finde de bedste og mest optimale løsninger. Her er det vigtigt at kigge efter en stol, der er:

§ Robust og holdbar

§ Ergonomisk udformet med god siddekomfort

§ Svarende til brugerens størrelse mht. højde, bredde og vægt

Dernæst er det vigtigt, at der vælges det rette tilbehør, så løsningen tilpasses brugeren bedst muligt. Det kan f.eks. være i form af en ekstra siddepude og robuste og gode benstøtter, som kan justeres. Hernæst kan ramper til hjemmet være en rigtig god investering, så det er nemmere for kørestolsbrugeren at komme rundt.

Fleksibilitet og funktionalitet

Hvis der er brug for både en rollator og en kørestol, så kan en af deres kombi-modeller være en mulighed. Du finder også et godt udvalg af lette modeller i magnesium eller aluminium, der har en vægt på mellem 9-19 kg., og de er dermed væsentligt lettere end deres stole lavet i stål. Endelig har de også en let elektriske udgave, som kan betjenes med et joystick og har alle basale funktioner. Hos SeniorSalg.dk finder du altid et bredt udvalg – og de har også mange andre smarte hjælpemidler til hverdagens udfordringer.