Hvad er spektrumshop

Der bliver hele tiden gjort nye erfaringer om mennesker, der befinder sig inden for autismespektret. Én af de ting, vi ved i dag, som man måske ikke vidste for 30 år siden, er, at der er nogle simple hjælpemidler og aktiviteter, som kan gøre hverdagen lettere for en person, der f.eks. befinder sig inden for autismespektret eller har ADHD.

Præcis disse hjælpemidler, aktiviteter og denne viden er de eksperter på hos spektrumshop. På deres hjemmeside kan d også blive klogere og læse mere om foretagendet.

Kort og godt om spektrumshop

Spektrumshop blev startet tilbage i 2007 af Landsforeningen Autisme. Dengang var formålet primært at udgive bøger om viden indenfor emnet autisme, da en stor del af den litteratur, der fandtes dengang, var på engelsk. Landsforeningen Autisme ville gerne udbrede viden om autismespektret og gøre information om emnet lettere tilgængeligt

Siden er foretagendet blevet til spektrumshop, hvor du ikke længere kun kan købe læringsbøger, men også mange andre hjælpemidler til folk med kognitive udfordringer. Dette kunne f.eks. være diverse computerprogrammer, uret Time Timer, som kan hjælpe med at visualisere tid, eller diverse tangles, som kan holde hænderne beskæftiget, når man skal koncentrere sig på arbejdet eller i skolen.

Hjælpemidler med tyngde

Spektrumshop har derudover også udviklet deres egen tyngdedyne, Spektrumshop Sansedynen, som er utrolig populær. Det gode ved præcis denne tyngdedyne er, at den kan skilles af i fire dele, så den nemt kan vaskes. Normalt er en sansedyne nemlig for tung til at blive vasket i vaskemaskinen, men dette kan løses, når dynen skilles af.

Spektrumshop Sansedyne er syet og produceret af mennesker, der befinder sig indenfor autismespektret og/eller har et handikap. Dermed er produktionen af dynen også med til at give en plads på arbejdsmarkedet til mennesker, der ellers kan have svært ved at finde arbejde. Dette er spektrumshop også opmærksom på indenfor deres eget firma.