Helbred og velvære kan være mere en træning og perfekt kost

Sundhed er et mål for mange mennesker, da vores helbred er en af de vigtigste faktorer i at have en god livskvalitet samt at leve et langt liv. Ikke desto mindre kan sundhed og en sund krop betyde mange forskellige ting, og ligeledes have forskellig mening for forskellige individer.

Ernæring og motion

Vi er alle indehavere af unikke kroppe, der alle har deres unikke målsætninger inden for sundhed. Der er som udgangspunkt ikke en bestemt fedtprocent, der indgyder sundhed for os alle. Nogle kroppe trives og indfinder sig naturligt med en lav fedtprocent, hvor andre befinder sig bedst i en lidt højere fedtprocent. Ligeledes er der nogle kroppe, der trives ved en kost med en højere mængde kulhydrater, hvor andre trives med en højere mængde fedt i kosten. For nogle er fransk rødvin den bedste og for andre er det en italiensk vin.

Forskellige typer af træning kan ligeledes være meningsgivende for forskellige individer. Måske er en løbetur en energigivende og endorfinskabende aktivitet for dig, eller måske er det ikke. I stedet kan det være, at din krop indfinder sig bedre i fitnesscenteret styrkerum, hvor du kan løfte nogle tunge vægte. Den perfekte kost og motion kan dermed sagt være forskellig for forskellige mennesker.

Velvære er også sundhed

Foruden kost og motion er nydelsesmomenter også vigtige for vores sundhed. Ubetinget dedikation til den ultimative kost og træning er dermed ikke altid lig med den ultimative sundhed. Det handler ofte om en balancegang, hvor nydelsesmomenter i form at afslapning og ’usund’ mad også må have sin plads i en sund hverdag. Det kan indfinde sig i kosten som en god chokolade eller en fransk rødvin til aftensmaden en gang imellem. Faktisk har lige præcis chokolade og fransk rødvin – såvel som anden vin også nogle ernæringsmæssige fordele. Så husk nydelsesmomenterne og fransk vin i hverdagen.