Dojer du med en skade fa hjælp fra en fysioterapeut nær odense

Har du fået en skade i fitness, eller måske fra et helt andet sted? Mange oplever på i et tidspunkt i livet at blive ramt af en skade, og når du støder på dette bump, er der heldvis gode råd at hente. Fysioterapeut Odense kan du læse mere om her og få gode råd til, hvad du kan gøre for at komme på benene igen.

Hold din krop i ro

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke overbelaster det område af kroppen, hvor skaden er. Det vil sige, at hvis du har en skade i knæet, skal du hverken løbe hurtigt eller længere ture.

Det er det vigtigt, at du holder denne kropsdel mere i ro, så dine muskler og led for tid til at komme sig. Herefter kan du begynde at lave enkelte øvelser, så dit f.eks. knæ bliver langsomt genoptrænet.

Overvej professionel hjælp

Er du i tvivl om, hvordan du skal tackle din skade i forhold til genoptræning og øvelser? Hvis dette er tilfældet, så kan du overveje at søge professionel hjælp. Fysioterapeut Odense tilbyder forskellige ydelser, såsom træning i fitnesscenter med fysioterapeuter eller udarbejdelse af genoptræningsplan. En fordel ved at få professionel hjælp er, at du kan få udarbejdet en plan, der fokuserer på genopbygning af styrke, fleksibilitet og bevægelighed, der gradvist bliver justeret efter din skades udvikling.

Fysioterapeut Odense – fem råd til at undgå skader under træning

  1. Et godt råd er, at starte din træning med opvarmning, der øger blodgennemstrømningen samt forbereder dine muskler og led på den kommende aktivitet. Efter opvarmningen udfører du dynamiske strækøvelser, der forbedrer din fleksibilitet og bevægelighed.

  2. Undgå at hoppe direkte til tunge vægte eller intens træning, men øg belastningen og intensiteten af dine træningsøvelser over tid for at give dine muskler og led tid til at tilpasse sig.