Bliv radgivet i en svær tid

Er du pårørende i forbindelse med et dødsfald? Så er det måske dig, der står med en del af forberedelserne til en mindeceremoni. Der kan være tale om en begravelse eller bisættelse, eller måske en askespredning – det er også muligt at tage afsked uden en decideret ceremoni. Ved en begravelse med kiste, vil kisten blive nedsænket på kirkegården direkte efter den kirkelige ceremoni, mens det ved en bisættelse foregår en smule anderledes.

Selve ceremonien vil grundlæggende være den samme som ved en begravelse, men efter ceremonien vil bedemanden køre kisten til krematorium, og senere vil der være en urnenedsættelse, hvor afdøde bliver sendt på sin sidste rejse. Det er op til jer at vælge, hvad der fungerer bedst for jer. Måske afdøde selv havde et ønske – så kan det være lidt nemmere for jer at overskue, hvad der nu skal gøres. Få personlig støtte hos bedemand i Farum.

En anderledes afsked

Var afdøde en, der ikke brød sig om idéen om at skulle nedsænkes i jorden? For nogle er det en tanke, der kan virke begrænsende og trist. Derfor er der da også en mulighed, der måske ikke bliver benyttet helt så ofte som den typiske begravelse eller bisættelse, men som kan være en god oplevelse for jer, der er efterladt. Her er der tale om askespredning.

Ved askespredning vil selve ceremonien grundlæggende foregå på præcist samme måde som en bisættelse eller begravelse, og ligesom ved en bisættelse vil afdøde blive kørt til krematorium. Modsat en bisættelse vil der dog ikke være en urnenedsættelse – i stedet vil asken blive spredt over havet. I kan få rådgivning og støtte hos en bedemand, som kender til de forskellige former for ceremonier og kan hjælpe jer godt på vej, så I føler, I trods alt har fået det bedste ud af en situation, der ellers ikke er sjov at stå i.