3 tips til godt helbred efter fodslen

Artiklen er sponsoreret

Det er en kæmpe omvæltning, når man står på den anden side af en fødsel, specielt hvis det er første gang! Man vil gerne gøre sit bedste som mor, samtidig med at man også skal finde til ro i sin krop igen efter fødslen. Her er tre forskellige tips til, hvordan man kommer ovenpå igen.

Når man vil i form igen

Mange kvinder har fokus på at komme i form igen så hurtigt som overhovedet muligt efter fødslen. Det er forskelligt, hvad årsagen er. Nogle vil gerne tabe sig efter den naturlige vægt, man tager på under graviditeten, andre har behov for at føle sig stærke og sunde igen. Men det er vigtigt, at man passer på sig selv, når man ønsker at genopstarte sin træningsrutine. Husk på hvor fysisk belastende både graviditeten og fødslen har været. Det er vigtigt at give kroppen tid til at hvile og hele først. Pas på med ikke at kræve for meget af dig selv alt for tidligt.

Når man har sikret sig, at man er fysisk og mentalt klar til at træne igen, er det en god idé at starte stille op. Man skal passe på, at man ikke bliver for ivrig og kommer til at overtræne eller påføre sig skader. Tænk at skulle klare alle de nye opgaver med et spædbarn OG en skade? Kom i form efter fødsel et skridt ad gangen, og giv din krop tid til at finde kræfterne igen. Du skal nok få resultater at se snart!

Den rette kost

Det er også en god idé at være opmærksom på sin kost i tiden efter fødslen. Hvis du begynder at træne, er det vigtig, at din krop får den rette næring, så den ikke brænder helt ud. Ønsker du at tabe dig efter fødslen, kan du også gøre det gennem kosten. Det betyder ikke, at du skal gå på diæt eller spise meget mindre – du skal spise sundt og varieret, hvis du ønsker at tabe dig efter fødslen. Hvis du ammer dit spædbarn efter fødslen, så spiller det også en rolle ift. din kost. Fuldkorn, mere fisk og masser af frugt og grøntsager bør udgøre det meste af din kost.

Mental sundhed

Mere end 15% af mødre bliver ramt af fødselsdepression og stress. Opsøg psykologhjælp, så du kan komme ovenpå igen, passe på dig selv og nyde dit fantastiske nyfødte barn.