Personlig træner giv dine klienter en lindrende varmepose

Er du fysioterapeut eller personlige træner, er du sikkert interesseret i at gøre et godt indtryk hos dine klienter ved ikke at sende dem hjem med alt for mange smerter. Et redskab til at nå dette mål er varmeposer, der navnet til trods også kan fryses ned, så klienter får valget mellem at stimulere med varme eller kulde. Mister du en varmepose pr. klient, skal du vide, du får kvalitet for pengene.

For det første er det ved valg af varmeposer værd at se efter, om poserne er genbrugelige, så dine klienter kan få meget glæde af varmeposerne frem for bare at måtte smide dem ud, når poserne når stuetemperatur. Vil du bruge dine varmeposer som led i branding, er det også værd at vide, om du kan få din virksomheds logo trykt på poserne. Svaret vil ofte være ja – hvis du køber nok af dem.

Hvordan varmer/køler du varmeposer?

Vælger du at give klienten en varmepose med hjem, der kan genbruges, skal du huske at instruere klienten i, hvordan den skal gøres varm eller kold. For at gøre en pose kold, smides den tit bare ind i fryseren i et par timer, og du husker at fortælle klienten, de ikke må lægge den frosne pose direkte på huden, men skal folde lindet om den. Skal posen varmes, gøres dette i ca. 80 grader varmt vand.

Hvad er rette temperatur?

Ved varm brug kan posen stimulere blodkredsløbet og hjælpe mod muskelspændinger, hvilket gør opvarmede varmeposer ideelle til brug efter træning, hvor ømhed rammer kroppen. I kold tilstand kan en pose lindre smerter fra forstuvninger, blå mærker og tandpine. Så det er typisk en kold frem for en varm varmepose, det giver mening at ty til, når noget i din krop er i udu – og ikke bare er ømt.